webdizajn

webdizajn

mojTrener Blog je moj spletni otrok, webdizajn je nekaj v čem resnično uživam. Všeč mi je minimalističen dizajn, zato sem moj blog oblikoval v tem slogu. Moj blog ni kopija nečesa kar že obstaja na spletu, temveč produkt moje vizije.

Moj blog je v prvi vrsti moj blog, zato sem ga oblikoval tako, da je v prvi vrsti všeč meni. Aplikacija, ki teče v ozadju je unikatna, predelal sem jo povsem za svoje potrebe. Za celoten projekt je šlo nešteto ur mojega prostega časa, dejansko je to kot neke vrste neskončen projekt … vedno znova najdem nekaj malega, kar želim dodelati ali nadgraditi :)

Že od leta 2004 dalje sem na mac-u, za webdizajn uporabljam veš applikacij. Za pisanje kode največ oporabljam Coda, občasno Espresso in Sublime Text, za delo z bazami Sequel, prenos podatkov kar terminalsko via SSH, ali pa aplikacijo Transmit. Upravljam več spletnih strani, vključno z lastnim spletnim strežnikom ... vse to nikdar ni bilo lažje kot danes.

začetek povsem od začetka

začetek povsem od začetka
začetek povsem od začetka

Namesto, da poskušam pisati za vse in vsakogar, biti všeč širši množici sem se odločil, da bo odslej mojTrener.com moj osebni blog, webdizajn, uporabljene tehnologije, stil pisanja, izbor vsebine ne bo podrejen nobeni specifični skupini obiskovalcev …temveč bo enostavno odraz tega kar počnem, kako živim, kako razmišljam, skratka moj pogled na svet.

Začeti povsem iz začetka, kakšno olajšanje, kot bi znova začel dihati!

Z odločitvijo, da oblikujem dizajn za moj MT blog predvsem tako, da bo všeč meni se mi znova zdi, da je vse mogoče. Ne vem, če veš, ampak celoten webdizajn, prilagajanja že obstoječe kode, programiranje po meri, administriranje strežnika, itd. …to vse počnem sam, v tem dejansko uživam. Priznam da sem techno geek po duši, zanimajo me vse možne tehnične novičke, da o fotografiji niti ne začnem, to mi je še en hud hobi :)

novi blog & stari članki
novi blog & stari članki
Če ti je mojTrener.com znan od prej potem je očitno, da je danes vse novo. Sicer se v zadnjem letu na starem portalu ni dogajalo kaj dosti, pa vendar, če te slučajno grabi panika kam so izginili stari članki? … vse jih še zmeraj najdeš na tej povezavi old.mojtrener.com.

Nova različica mojTrener.com bo tudi moj blog, kar pomeni, da tu ne bodo le članki ampak tudi zanimive statusne objave, kot jih najdeš na mojem facebook profilu, twitter-ju, razni foto in video utrinki iz treningov, ipd.