treningi

treningi

Vsak načrt treninga je pisan za 28dni ali več, za vsak dan imaš jasna navodila, opis, video prikaz, po potrebi tudi dodatno razlago, kako narediti trening. Vsak trening ima različna priporočila (kjer je to smiselno) za moškega in žensko.

Izbiraš lahko med različnimi načrti treninga, vsak trening podrobneje opisuje komu je namenjen. Želiš trening za kondicijo, hujšanje, hitrost, moč, mišično maso, spretnost, oblikovanje telesa, koordinacijo, športne sposobnosti ali vsega po malem? Potem si na pravem mestu ;)

 • Superfit® WOD (100)

  Superfit® WOD

  Superfit® filozofija je mešanica vsega, kar mora vsebovati trening …ni fitnes, tudi ni kakšen šport, temveč trening, ki ga izvajaš, da postaneš čim prej ali čim bolj fit. WOD [ workout of the day ] bi jaz opisal kot dnevni trening izziv.

  Superfit® KLUB je tudi trening center, ki ima člane in fizično lokacijo. Treningi sicer ne potekajo samo v Ljubljani, temveč tudi v Mariboru [zaenkrat le na povabilo].

  Ta rubrika ima že več kot 90 treningov in se še vedno bogati. Vsi prilagojeni tako za za moške kot ženske, dodatno tudi za različno zahtevne nivoje [ lažje | težje | ekstremno ]. Občasno bodo vključeni tudi kakšni moji osebni treningi, vključno z rezultati.

 • Homosapiens LIGHT | brez opreme [ 28 dni ] (32)

  Homosapiens LIGHT | brez opreme [ 28 dni ]

  LIGHT označuje, da gre za lažjo različico treninga originalnega Homosapiens treninga. Načrt treninga je pretežno kondicijski, zelo pospešuje metabolizem, porabo maščobe, vseeno pa trenira in krepi telo od glave do pete! Namenjen vsem, ki iz takšnega ali drugačnega razloga ne morejo, ali ne želijo uporabljati trening opreme.

  Naj te beseda LIGHT ne zavede, trening ni lahek, ampak prilagojen za nekoga, ki začenja brez prave moči in kondicije. Če si že v solidni fizični pripravljenosti ti bo lažje, ne bo pa lahko, niti ni mišljeno, da bi bilo lahko.

 • Homosapiens | brez opreme [ 28 dni ] (32)

  Homosapiens | brez opreme [ 28 dni ]

  Tudi jaz včasih nisem imel nobene opreme, ampak to enostavno ne more biti izgovor, da ni možen kvaliteten trening. Pravzaprav še danes pogosto treniram predvsem z lastno teži in brez opreme.

  Ta načrt treninga uvrščam med t.i. bazne treninge, za razvoj neke splošne fizične pripravljenosti, ki vključuje kombinacijo kondicije, hitrosti, vzdržljivosti in vzdržljivosti v moči. Treningi ne zahtevajo nobene posebne opreme, glavno orodje za trening je tvoje telo.

 • Homosapiens | fitnes verzija [ 28 dni ] (32)

  Homosapiens | fitnes verzija [ 28 dni ]

  V fitnes centru sem prvič treniral ko sem imel 14 let, od tega je sedaj že skoraj 25 let. Imel sem torej ogromno časa za nabiranje dragocenih izkušenj. Ko prelagaš uteži in lastno težo toliko časa kot jaz hočeš/nočeš ugotoviš kaj je le izguba časa, kateris sistem treninga zares učinkovit.

  Treningi so prilagojeni za izvedbo v klasičnih fitnes centrih, lahko bi se pa izvajali tudi doma saj ne potrebuješ fitnes trenažerjev ampak predvsem proste uteži in kardio naprave. Glavno orodje je kot zmeraj tvoje telo.

 • Basic Burner® (90 dni) (75)

  Basic Burner® (90 dni)

  “Building muscle & Burning fat for begginers”… podobno kot pri Sparta Burner®, gre tudi tukaj gre za kombinacijo vsestranskega kondicijskega trening, dviganja uteži, s pridihom gimnastike in atletike, ampak nivo zahtevnosti je nižji, več je vaj z lastno težo, manj je vaj za maksimalno moč z utežmi, trening je tehnično manj zahteven trening v primerjavi s Sparta različico, ki od večine zahteva, da ima za seboj vsaj leto dni ali več kvalitetnega treninga ;)

  Načrt treninga je pisan za 90 dni, povdarek je na splošni moči, kondiciji in fatburningu! Kjer je smiselno so pisana ločeno, drugačna priporočila za moške/ženske (pri bremenih + določeni dnevi so včasih drugačni). Ta načrt trening je primeren tudi kot bazni trening za vsakega športnika, da pokrije “luknje”, ki jih ima v bazni pripravljenosti … nemalokrat pa celo izboljša športne sposobnosti.

 • Sparta Burner® (120 dni) (107)

  Sparta Burner® (120 dni)

  “Building muscle & Burning fat on the next level”… ma saj vsak razume, itak, če bi prevedel bi izpadlo malo čudno :) Skratka gre, kombinacijo vsestranskega kondicijskega trening, dviganja uteži, s pridihom gimnastike, atletike in nekaj bodybuildinga, ampak povdarek je vseeno na fat-burningu!

  Načrt treninga je zelo obsežen in zahteven, pisan za 90 dni, idealen scenarij je, da se ga izvaja po končanem 90 dnevnem “Sparta Builder” planu, ki ima povdarek na maksimalni moči in mišični masi. Sparta Burner prenaša pridobljeno moč in mišično maso (iz Sparta Builderja) v kondicijski trening, ki postopno (ne takoj) postaja vedno bolj kondicijski.

 • Superfit® Fatburner (45 dni) (39)

  Superfit® Fatburner (45 dni)

  Želiš športno in lepo izoblikovano postavo, želiš idealno težo, ki ni posledica diete, temveč odraz tvojih resničnih fizičnih sposobnosti, zdravega metabilizma in učinkovite porabe maščobe med in po treningu?

  45 dnevni pripravljalni načrt treninga, ki ti pomaga v čim krajšem času vsestransko izboljšati tvojo športne sposobnosti [ moč, vzdržljivost, kondicija, hitrost, spretnost, koordinacija, itd. ] na nivo, da postaneš resnično fit oz. superfit. Superfit® FATBURENER je po filozofiji podoben Homosapiensu, vključuje pa zahtevnejše vaje in precej več uteži.

 • Beach Brothers Challenge® (10 dni) (8)

  Beach Brothers Challenge® (10 dni)

  10 dnevni trening izziv, ki ga lahko z minimalno trening opreme izvajaš v celoti na prostem. Planu sem dal ime Beach Brothers, ker gre za plan in varijacijo treningov, ki jih ponavadi izvajam, ko sem na morju. Trening je zahteven, ni pa ekstremen … primeren za bolje pripravljene.

  Od opreme potrebuješ vsaj eden ali dva para kettlebellov, par težjih ročk, zaželjeni so tudi gimnastični obroči, drog kjer se da izvajati zgibe pa se zmeraj kje najde.

 • M.G.Lorencin | Trening Report (756)

  M.G.Lorencin | Trening Report

  Trening Report je dejansko trening blog, kjer najdeš podrobno poročilo vseh mojih treningov, rezultate, komentarje in nasvete. Čeprav sem v preteklosti tu in tam objavil kakšen moj trening, resničnih podrobnosti, kaj šele celotnega plana treningov nisem nikdar in nikjer objavljal.

  Treninge skrbno načrtujem, imajo rep in glavo, so originalni, progresivi, zahtevni in pogosto zlobni! Zanima me maksimalen izkoristek vloženega časa, ne želim trenirati več kot je smiselno, temveč le toliko kot je nujno, nimam časa za več kot to!