red power challenge
zmagovalni oder iz 1.Crossfit tekmovanja v MB (Red Power Challenge)
© vse pravice pridržane

Zmagovalni oder, utrinek 1.Crossfit tekmovanja v MB (Red Power Challenge), kjer sem bil v vlogi glavnega sodnika, hvala za zaupanje in povabilo!

Še posebej zanimiv je bil bolj za 2.mesto, Miha in Ivan sta bila izenačena s točkami in smo izčrebali dodaten test v katerem sta se pomerila

od leve proti desni: jaz, ob meni je Aljaž Sevčnikar (4.mesto), Miha Golob (3.mesto), Ahmo Kozarić (1.mesto), Ivan Miličević (2.mesto), Igor Tot (5.mesto), Kristjan Kovačič (organizator/lastnik centra Red Power)

Tekmovanje je začelo s kvalifikacijami:

  • 80 vojaških poskokov (burpee) @ čas.omejitev 5 min

WOD1 - 10 min AMRAP (as many repetitions possible):

  1. 15 x Kettlebell American swing @ 32 kg
  2. 10 x Pistol squat ( izmenični enonožni počepi leva/desna )
  3. 5 x box jump na traktorsko gumo

WOD2 - 20 min AMRAP

  1. 5 x pull up (zgib z nadprijemom)
  2. 10 x hands release push up (pri vsaki skleci se s prsi dotakneš dal, dlani odmakneš/dvigneš v zrak, se dvigneš, popolnoma iztegneš komolec)
  3. 15 x air squat (globoki počepi, zadnjica pod paralelo)

Miha ima težave z gibčnostjo, to ga je zelo verjetno stalo zmage včeraj. Sicer se je že zelo dosti izboljšal svojo gibljivost, še zmeraj pa ne dovolj in zato je z veliko težavo izvajal počepe na eni nogi. Miho je to zelo upočasnjevalo, ostali trije finalisti so izkušeni tekmovalci, enonožne počepe so izvajali bliskovito.

Je pa Miha bil izjemen pri WOD2, kjer je v 20 min zaključil kar 25x vse tri vaje, v 26 rundi pa skoraj končal (zmanjkalo mu je 9 počepov). Ivan, ki je bil Mihi pri tem wod-u najbližji je zaostal za cela dva kroga, ostali pa za več kot 5 krogov.

Čestitke vsem tekmovalcem za zagrizenost, medsebojno spodbujanje in navijanje!