Hujšam pa ne shujšam!

Hujšam pa ne shujšam!
Hujšam pa ne shujšam!
Dobro veš kako to gre, slej kot prej začneš hujšati, ampak dejansko nikdar zares ne shujšaš oz. si prej ko slej na istem ali slabšem začetku.

Obstaja celo dieta za ljudi, ki sploh niso debeli, pač hujšaš, ker te žuli nekaj maščobe na določenem delu telesa, recimo predelu trebuha ...besede celulit raje sploh ne omenim ;)


Razlogov za hujšanje se najde nešteto, kljub temu pa se za hujšanje odločata samo dva (zdi se) tipa ljudi, imenujmo ju Oseba A in Oseba B.

Oseba A: vsakdo s prekomerno težo oz. vsak, ki je (pre)debel
Oseba B: vsakdo brez prekomerne teže, ki želi (bolj) popolno telo

Praktično vsaka Oseba A bi bila presrečna s postavo, ki jo ima Oseba B ...pa vendar Oseba B očitno ni (enako) srečna (razen redkih izjem), nadalje ...trdim, da Oseba B obstaja le zato, ker dejansko obstaja še Oseba C.
Regeneracija z oknom priložnosti

Regeneracija z oknom priložnosti
Regeneracija z oknom priložnosti
Skrivnost zmagovanja se skriva za sposobnostjo hitre regeneracije po napornem treningu.

Ne glede na to, ali tekmuješ na tekmovanjih najvišjega ranga ali ne, "se le" navdušuješ nad športom, želiš pridobiti "tistih" nekaj mišic, malo shujšati in oblikovati telo... je hitra in učinkovita regeneracija tista, ki pomeni razliko med konkretnimi rezultati in neuspehom

Zakaj je regeneracija tako pomembna?

Po koncu treninga tvoje telo, kar kriči po določenih nutrientih v optimalnem razmerju. Nujno jih potrebuje, da nadomesti porabljen glikogen (tvoj glavni vir energije), začne s celjenjem mikropoškodb na mišičnih vlaknih, (znova) okrepi tvoje telo, prepreči slabljenje tvojega imunskega sistema, ipd., skratka da pospeši regeneracijo.

Hitrejša kot bo tvoja regeneracija, hitrejši bo tvoj napredek.
Zakaj sladkor redi bolj kot maščoba?

Zakaj sladkor redi bolj kot maščoba?
Zakaj sladkor redi bolj kot maščoba?
Prvi problem sladkarij v večini situacij je neprimerno izbran trenutek v katerem zaužiješ "tisto" sladkarijo.

V primeru, da veš kdaj je najbolje (oz. najmanjša škoda) zaužiti sladkarije imaš problem le še s količino sladkarij.

Samokontrola pri količini je bistveno lažja, če zaužiješ sladkarije v trenutku, ko s tem ne povzročiš inzulinskega šoka in s tem povezanih negativnih učinkov.

Članek ti bo dal odgovore in naslednji info:

- zakaj sladkor redi, kdaj se spremeni v maščobo?
- kaj je glikemičen indeks (GI)?
- kaj je glikemična obremenitev (GO)?
- zakaj sta GI in GO odlična pri hujšanju (in še kje)?
- kdaj so sladkarije OK (če jih že rabiš)?
- katera živila so OK, katera niso OK in še kaj?
Proteini ali Steroidi?

Proteini ali Steroidi?
Proteini ali Steroidi?
Odkar sem začel trenirati z utežmi, sem vedno znova priča dilemam oz. vprašanjem posameznikov na temo, da so steroidi in proteini ena in ista stvar. Kako je torej glede tega? Ti praviš tako, tvoj prijatelj pa popolnoma drugače – kdo ima sedaj prav in kdo se upravičeno hvali, da nekaj zna? Če se želiš razsvetliti, poučiti in ugotoviti kaj drži in kaj ne, potem je ta članek kot naročen zate.

Že lep čas nazaj, ko sem za prizadevnost na treningih, ter skrb in disciplino pri prehrani, bil nagrajen s tistimi prvimi (zdi se mi, da majhnimi) rezultati, se mi je že prvič zgodilo, da me je med vadbo iznenada nekdo potrepljal po rami in me vprašal:

Ej, koliko časa že dviguješ uteži?

Brez zadržkov sem mu povedal koliko časa je preteklo odkar sem začel s treningi, samo vprašanje pa dojel kot nekaj popolnoma normalnega. No, dialog se s tem ni končal, takoj zatem je sledilo vprašanje.
<<  111 112 113 114 115 [116