005 dirty walk // workout

vzd•moč
005 dirty walk // workout
dirty walk // workout

Največji problem ni bila sklec hoja, niti ne izpadni korak, še manj mrtvi dvig z iztegnjenimi nogami …najtežje je bilo držati in nositi kettlebelle v rokah.

Zaradi tistih 70 m sklec hoje lepo načneš mišice ramen in ko moraš takoj zatem nekaj držati v rokah se ti zdi, da ti bodo ramena odpadla, 70 m pa ni tako hitro konec. Da trening ne bo prehud (ker to ni bilo v planu) sem si omislil vmes tistih 20 sek aktivnega počitka v obliku smukaške preže.

začetek povsem od začetka

začetek povsem od začetka
začetek povsem od začetka

Namesto, da poskušam pisati za vse in vsakogar, biti všeč širši množici sem se odločil, da bo odslej mojTrener.com moj osebni blog, webdizajn, uporabljene tehnologije, stil pisanja, izbor vsebine ne bo podrejen nobeni specifični skupini obiskovalcev …temveč bo enostavno odraz tega kar počnem, kako živim, kako razmišljam, skratka moj pogled na svet.

Začeti povsem iz začetka, kakšno olajšanje, kot bi znova začel dihati!

Z odločitvijo, da oblikujem dizajn za moj MT blog predvsem tako, da bo všeč meni se mi znova zdi, da je vse mogoče. Ne vem, če veš, ampak celoten webdizajn, prilagajanja že obstoječe kode, programiranje po meri, administriranje strežnika, itd. …to vse počnem sam, v tem dejansko uživam. Priznam da sem techno geek po duši, zanimajo me vse možne tehnične novičke, da o fotografiji niti ne začnem, to mi je še en hud hobi :)

perfect push up

Skleca ujeta v tišino in trenutek koncentracije med posamezno skleco v trenutku, ko vsaka naslednja ponovitev postaja vedno težja.

Igra senc in sončne svetlobe zelo povdari skladno in lepo atletsko postavo Mihe.

Lorenzova prva skleca, star je 5.mesecev :)

Danes je nastala ta, meni, fenomenalna fotka na kateri je moj mali Lorenzo (prejšnji teden je bil šele star 5.mesecev). Če bi videl to sliko kje kar tako na internetu bi v prvem trenutku pomislil, da je fotomontaža, v naslednjem pa bogi otrok, kaj delajo starši z dojenčkom.

No preden se začne kdorkoli zgražati ali križati kaj neki počnem z Lorenzom, hja čisto nič. Moja Špela pravi, da očitno mene preveč gleda kaj počnem. Takšne sklec poze kot na sliki je začel sam iz čistega miru delat, ob tem je poln smeha, ko ugotovi kaj mu je uspelo.

Seveda mu ni nihče nič kazal kako in kaj, dojenčki pač iz dneva v dan odkrivajo nove oblike gibanja in Lorenzo je na povsem naraven način odkril skleco. Kar je pa hecno je to, da v bistvu še niti ne sedi samostojno (verjetno še rabi kak teden ali dva), kaj šele, da bi hodil …no ampak očitno je medtem treba vaditi skleco :)

No šalo na stran, fascinantno mi je kako nekaj takega zmore tako majhen dojenček, ne morem verjeti kako korektno držo ima, od glave do pete. Stabilen položaj, sploh trup ne bi mogel držati bolj korektno, noge napete, pogled naprej in blago navzdol … in v tem je danes tako užival, se smejal, eno uro ni dal mira in je kar vedno znova vadil te dvige.

Sedaj vem, da ko bo naslednjič kdo jamral, da so sklece težke, hja očitno niso, če jih že dojenčki delajo. Svašta!

ujet nalog uteži

Urban se je ta dan učil dan učil power clean, po slovensko nalog uteži iz stoječega položaja.

Fotografija je ujela ključen trenutek gibanja med sunkovitim potegom navzgor, pri Urbanu je tudi zelo lepo videti del mišic, ki se aktivira med tem sunkovitim gibom.

ko je hudega konec

Najbrž je vsak že bil na tisti  točki odrešitve, ko doživiš enkraten občutek, zaveš se, da so vsi napori mimo, končno se lahko spočiješ!

Pravzaprav, če malo bolje pomislim in si v spomin prikličem povprečne obiskovalce fitnesa, običajne rekreativce, pomislim na njihove izraze po koncu treninga … je to videti precej drugače, vsaj večina (ne pa vsi) je videti kot bi šele končala ogrevanje (njihovi rezultati temu primerni).

Večina si nekaj predvsem želi, redki pa so se pripravljeni zato zares potruditi. Ko postaviš cilje visoko se je nemogoče izogniti trdemu delu.

Nadpovprečni rezultati se ne zgodijo slučajno, podobno se tudi rezultati pod pričakovanji ne zgodijo slučajno, tako eni kot drugi se zgodijo načrtno!

sprostitev po treningu

Peter in Maja, profesionalni plesni par ( majzeljgersak.com) po koncu našega jutranjega treninga. Blago raztezanje in sprostitev se zmeraj prileže, še posebej, ko treniraš zgodaj zjutraj.

pravi trening ni ženska stvar

Kdo pravi, da sklece niso za ženske ali še hujše, da je resen trening moška stvar ?

Večina bi bila šokirana koliko zmoreta ti dve dekleti ... in kdo bi si mislil, ob vseh krepilnih vajah, utežeh in intenzivnem treningu sta ohranili milino ženske.

Slednje omenjam zato, ker se marsikatera ženska boji, da bo postala možača, če bo dvigovala uteži ali izvajala "prave" vaje. Takšno prepričanje je zmotno, pravi (ampak pravi) trening povdarja predvsem ženske atribute.

super kontakcija v gibanju

Zanimivo gibanje in močna kontrakcija nog, v trenutku doskoka in stika s podlago. Stegna Mihe so se v tistem kratkem trenutku povsem deformirala, istočasno je napet sprednji in zadnji del stegen. Tako izrazito je to videti le v tem kratkem delčku sekunde.

<<  108 109 110 111 112 [113114 115 116  >>