neuničljivi Oza

matej ozim | utrinek med treningom
© vse pravice pridržane

neuničljivi Oza, včeraj na atletskem stadionu izvajal Superfit Klasik, danes v Superfit KLUB z železjem hranil mišice. Današnji trening ne bom opisal, včerašnji je bil pa takšen:

SUPERFIT KLASIK

ogrevanje @ 2km teka - lagano

zatem @ 5x krožno:

  1. 15x zgib (ženske 5x s pomočjo odriva, ali vsaj spuščanje na drogu)
  2. 40x skleca (ženske 20x, po potrebi na kolenih)
  3. 1.600m teka (cilj v manj kot 8min)

zatem @ 2km teka - lagano

Vsega skupaj je torej 12km, od tega 5x krožno vse naštete vaje. Ciljni tempo je, da za posamezen krog ne porabiš več kot 10min, kar je za večino v štartu žal neizvedljivo ampak nek cilj je treba postavit. Oza je za posamezen kilometer teka rabil le dobre 4min, vse vaje je delal striktno in za vseh 5 krogov rabil slabih 45min, če dodamo še tistih nekaj km teka za ogrevanje in sprostitev, za vse skupaj torej dobra ura treninga.

Če se ti to zdi ekstremno hkrati pa se sprašuješ kako naj shujšaš ali katera vaja je najboljša, da se ti vidijo trebušne mišice očitno še sploh nisi ali pa nikdar nisi začel/a zares trenirat. Žal res ni povsem lahko, razen, če ti prej omenjeni trening delaš z levo roko.

Ko si enkrat zares v formi, se ti vprašanje katera vaja je najboljša za trebušne mišice zdi v bistvu smešna, da ne rečem neumna … vem pa, da je to zelo težko razumeti, ampak te začneš delati na resničnem izboljšanju fizičnih sposobnosti razumeš in spoznaš, da je to res.

ps. aja, kako sem lahko pozabil, če rabiš za posamezen (katerikoli) krog (tek+vaje) več kot 10min, delaš po koncu petega kroga za kazen 100x burpee (vojaške poskoke) … verjemi, ni huda kazen, če bi bil poleg tebe bi lahko bilo precej huje ;)

pss. ta predlog treninga je za vse, ki so ali mislijo, da so v formi … če to še nisi ali šele začenjaš, tak trening seveda ni primeren in bi zate trening seveda prilagodil/individualiziral na nivo, ki je primeren za tvojo trenutno pripravljenost, tudi tistim, ki so povsem brez moči in kondicije pomagam. Naj ti bo v motivacijo dejstvo, da … začetek je dejansko najtežji, vendar napredek je na začetku najhitrejši ;)

mojTrener.com uporablja spletne piškotke za prikaz vsebine in normalno delovanje bloga
več o tem preberi v pogojih uporabe in zakonu o elektronskih komunikacijah
  lokacija superfit® klub
mojTrener.com uporablja spletne piškotke za prikaz vsebine in normalno delovanje bloga
več o tem preberi v pogojih uporabe in zakonu o elektronskih komunikacijah