M.G.Lorencin | Trening Report

M.G.Lorencin | Trening Report

Trening Report je dejansko trening blog, kjer najdeš podrobna poročila mojih treningov, rezultate, komentarje in nasvete. Čeprav sem v preteklosti tu in tam objavil kakšen moj trening, resničnih podrobnosti, kaj šele celotnega plana treningov nisem nikdar in nikjer objavljal.

Treninge skrbno načrtujem, imajo rep in glavo, so originalni, progresivi, zahtevni in pogosto zlobni! Zanima me maksimalen izkoristek vloženega časa, ne želim trenirati več kot je smiselno, temveč le toliko kot je nujno, nimam časa za več kot to!

DOSTOP do večine objav v rubriki Trening Report zahteva napreden nivo oz. članarino REKRUT. Za nekatere objave včasih zadostuje že prosto članstvo ali osnovna članarina solist, a večina objav tukaj bo rezervirana eksluzivno za nivo REKRUT.

y14-x 1st block of Game Over

29.04 ob 12:30 | težek WOD
y14-x 1st block of Game Over

 

simon špur six pack

bolj resno kot treniraš, bolj je vse preprosto … le pozabiti moraš kaj je to izgovor, kaj je to ne morem, kaj je to nočem … in vedno narediti več kot zmoreš ;)

Simon na sliki levo izvaja vzvratno plazenje v stojo ob steni (foto-utrinek od včeraj), ki se mi zdi super vaja … izredno podcenjena, na prvi pogled lažja kot se zdi.

Vajo začneš v položaju za sklece, zatem se pa začneš plaziti vzvratno proti steni, z nogami začneš plezati navzgor po steni, z rokami pa vedno bliže k steni. Idealno je, če se uspeš splazit čisto ob steno, tako da je telo povsem ravno ob steni (stoja s trupom proti steni). V stoji ostaneš sekundo ali dve, zatem se previdno plaziš z rokami naprej po tleh, z nogami navzdol po steni, vse do položaja za skleco, zatem vstaneš na noge. To šteje za eno ponovitev, zatem pa lahko nadaljuješ do poljubnega št.ponovitev, mi smo v soboto zjutraj to delali 25x v posamezni seriji takoj zatem še 50x vojaških poskokov, pred tem še kaj, za tem še druge vaje … ampak plazenje v stojo 2x25.

Skratka evo ti lepe alternative za cel kup neumnih vaj, ki jih marsikdo izvaja, da bo kao shujšal ali naredil kaj za trebušne mišice … pa itak, da tu ne delajo le trebušne mišice :)

ps. sedaj ko še enkrat berem kar sem napisal, pozabil sem omenit, omenjena vaja ni neka začetniška vaja, če še nisi v neki formi raje vadi plazenje nazaj 3m, naprej 3m po ravnih tleh namesto z nogami po zidu.

y14-x Superfit Master

28.04 ob 08:00 | na tešče
y14-x Superfit Master

 

y14-x pre-grill maker | segmentation run

27.04 ob 11:30 | po občutku
y14-x pre-grill maker | segmentation run

 

y14-x foggy uphill mish-mash

25.04 ob 08:30 | na tešče
y14-x foggy uphill mish-mash

 

y14-x Recovery Panorama | hilly off-road

24.04 ob 08:15 | na tešče | WOD 1/2
y14-x Recovery Panorama | hilly off-road

 

trening za nadpovprečnost

Trening za nadpopvrečnost se začne tam, kjer večina odneha !

dokler se sprašuješ katera vaja je najboljša za trebušne mišice, za six pack ali hujšanje še sploh začel/a nisi s treningom, ne veš, ne sanja se ti kaj je res trening … morda veš kaj hočeš, ne veš pa kaj vse moraš zato zares narediti, pretrpeti, zdržati, preživeti, znova … in znova … in znova!

ne, niti slučajno ni meni, niti mateju (iz fotke), niti drugim, ki trenirajo z mano, pa tudi vsem, ki ne trenirajo z mano, pa vejo kako se gara, niti slučajno nam ni lažje … pravzaprav je najbolj fer, če se reče, da ko nam je težko, nam težje ne more biti

misliš, da je tebi težko, da res delaš maksimalno to kar moraš? … seveda je to možno, ampak, če vse to res počneš, pa še vedno ni nekih pravih rezultatov, kaj pravzaprav delaš ?

Lorenzo learning to deadlift

tati trenira, Lorenzo bi tudi … otroci so kot nepopisan list, vse jih zanima

trenirali smo v gimnastični dvorani in veliki telovadnici, kolk je njemu luštno se igrat med športnimi rekviziti, sploh po blazinah, trampolinu in … hja in potem vidi še neke uteži, je treba takoj probat a ne ;)

sicer sem tudi jaz imel veliko srečo, da je bil moj oče športnik in sem prav tako bil takoj vstiku s športom, seveda najprej tako kot Lorenzo, skozi raziskovanje in igranje … ma vseeno, kaj bi dal, da bi lahko bil na Lorenzovem mestu še enkrat, imel na voljo toliko več znanja in možnosti

ta slika posneta včeraj na velikonočno nedeljo, danes na praznični ponedeljek pa smo bili vsi skupaj znova na Pohorju, že takoj zjutraj je v pidžami splezal v nahrbtnik in komaj čakal, da gremo … gemo, ati pidi, mami gemo :)

<<  10 11 12 13 14 [1516 17 18 19  >>