Lorenzova prva skleca, star je 5.mesecev :)
Lorenzo Lorencin, moj mali srček | prva skleca pri 5.mesecih starosti
foto by M.G.Lorencin © vse pravice pridžane
Lorenzo Lorencin, moj mali srček
| prva skleca pri 5.mesecih starosti
foto by M.G.Lorencin © vse pravice pridžane

Danes je nastala ta, meni, fenomenalna fotka na kateri je moj mali Lorenzo (prejšnji teden je bil šele star 5.mesecev). Če bi videl to sliko kje kar tako na internetu bi v prvem trenutku pomislil, da je fotomontaža, v naslednjem pa bogi otrok, kaj delajo starši z dojenčkom.

No preden se začne kdorkoli zgražati ali križati kaj neki počnem z Lorenzom, hja čisto nič. Moja Špela pravi, da očitno mene preveč gleda kaj počnem. Takšne sklec poze kot na sliki je začel sam iz čistega miru delat, ob tem je poln smeha, ko ugotovi kaj mu je uspelo.

Seveda mu ni nihče nič kazal kako in kaj, dojenčki pač iz dneva v dan odkrivajo nove oblike gibanja in Lorenzo je na povsem naraven način odkril skleco. Kar je pa hecno je to, da v bistvu še niti ne sedi samostojno (verjetno še rabi kak teden ali dva), kaj šele, da bi hodil …no ampak očitno je medtem treba vaditi skleco :)

No šalo na stran, fascinantno mi je kako nekaj takega zmore tako majhen dojenček, ne morem verjeti kako korektno držo ima, od glave do pete. Stabilen položaj, sploh trup ne bi mogel držati bolj korektno, noge napete, pogled naprej in blago navzdol … in v tem je danes tako užival, se smejal, eno uro ni dal mira in je kar vedno znova vadil te dvige.

Sedaj vem, da ko bo naslednjič kdo jamral, da so sklece težke, hja očitno niso, če jih že dojenčki delajo. Svašta!

  posneto: 06.11.2012 | lokacija: naša dnevna soba