fotografija

fotografija

Fotografija mi je eden izmed ljubših hobijev in če je le možno vso gradivo za članke in treninge fotografiram, posnamem in obdelam sam.

Uporabljam iPhone 4S v kombinaciji z polarizacijskim filtrom, ter dslr Nikon D7000 imam le dva objektiva [ Sigma 18-50mm f/2.8 EX DC in Nikon AF-S Nikkor 70-200mm 2.8G ED VR II ]

Kadar uporabljam DSLR zmeraj slikam izključno v RAW formatu, kadar pa z iPhone pa uporabljam 645pro app, ki mi omogoča t.i. dRAW format. Slednje je zame bistvenega pomena saj mi omogoča višjo kvaliteto naknadne obdelave. Že od leta, mislim, da od 2004 dalje sem na mac-u. Za obdelavo fotografij zmeraj uporabljam Capture NX2 v kombinaciji z Nik Software Efex pro vtičniki. Za .NEF format je to po mojem mnenju še zmeraj najboljši vmesnik.

ujet nalog uteži

Urban se je ta dan učil dan učil power clean, po slovensko nalog uteži iz stoječega položaja.

Fotografija je ujela ključen trenutek gibanja med sunkovitim potegom navzgor, pri Urbanu je tudi zelo lepo videti del mišic, ki se aktivira med tem sunkovitim gibom.

ko je hudega konec

Najbrž je vsak že bil na tisti  točki odrešitve, ko doživiš enkraten občutek, zaveš se, da so vsi napori mimo, končno se lahko spočiješ!

Pravzaprav, če malo bolje pomislim in si v spomin prikličem povprečne obiskovalce fitnesa, običajne rekreativce, pomislim na njihove izraze po koncu treninga … je to videti precej drugače, vsaj večina (ne pa vsi) je videti kot bi šele končala ogrevanje (njihovi rezultati temu primerni).

Večina si nekaj predvsem želi, redki pa so se pripravljeni zato zares potruditi. Ko postaviš cilje visoko se je nemogoče izogniti trdemu delu.

Nadpovprečni rezultati se ne zgodijo slučajno, podobno se tudi rezultati pod pričakovanji ne zgodijo slučajno, tako eni kot drugi se zgodijo načrtno!

sprostitev po treningu

Peter in Maja, profesionalni plesni par ( majzeljgersak.com) po koncu našega jutranjega treninga. Blago raztezanje in sprostitev se zmeraj prileže, še posebej, ko treniraš zgodaj zjutraj.

pravi trening ni ženska stvar

Kdo pravi, da sklece niso za ženske ali še hujše, da je resen trening moška stvar ?

Večina bi bila šokirana koliko zmoreta ti dve dekleti ... in kdo bi si mislil, ob vseh krepilnih vajah, utežeh in intenzivnem treningu sta ohranili milino ženske.

Slednje omenjam zato, ker se marsikatera ženska boji, da bo postala možača, če bo dvigovala uteži ali izvajala "prave" vaje. Takšno prepričanje je zmotno, pravi (ampak pravi) trening povdarja predvsem ženske atribute.

super kontakcija v gibanju

Zanimivo gibanje in močna kontrakcija nog, v trenutku doskoka in stika s podlago. Stegna Mihe so se v tistem kratkem trenutku povsem deformirala, istočasno je napet sprednji in zadnji del stegen. Tako izrazito je to videti le v tem kratkem delčku sekunde.

vesa na lestvini

Tadejeva vesa na gimnastični lestvini ob koncu treninga, v ozadju prazna gimnastična dvorana, ki nam je nudila vse in še več kot smo potrebovali.

Notranji mir, spokojnost, občutek odrešitve in vesa na lestvini!

Rokov prepoten obraz

Rok Jerenko briše svoj prepoten obraz, izčrpan in utrujen, si pomaga še z drugo roko. Nepozaben trening utrinek, slika govori več kot 1.000 besed, ena meni najljubših fotografij, ki se jih posnel med superfit treningom.

goblet maker result

Ostanki današnjega #goblet maker superfit treninga, trenirali smo štrije istočasno Zlatko Krajnčič, Gregor Jeza, Iztok Kočevar in jaz.

Kratek trening, ravno za slabo uro, ampak brez ene lepe vaje, 4 visoko intenzivne kombinacije, ena lepša od druge #evilsmile ...vseeno lušten trening :)

<<  15 16 17 18 19 [20