fotografija

fotografija

Fotografija mi je eden izmed ljubših hobijev in če je le možno vso gradivo za članke in treninge fotografiram, posnamem in obdelam sam.

Uporabljam iPhone 4S v kombinaciji z polarizacijskim filtrom, ter dslr Nikon D7000 imam le dva objektiva [ Sigma 18-50mm f/2.8 EX DC in Nikon AF-S Nikkor 70-200mm 2.8G ED VR II ]

Kadar uporabljam DSLR zmeraj slikam izključno v RAW formatu, kadar pa z iPhone pa uporabljam 645pro app, ki mi omogoča t.i. dRAW format. Slednje je zame bistvenega pomena saj mi omogoča višjo kvaliteto naknadne obdelave. Že od leta, mislim, da od 2004 dalje sem na mac-u. Za obdelavo fotografij zmeraj uporabljam Capture NX2 v kombinaciji z Nik Software Efex pro vtičniki. Za .NEF format je to po mojem mnenju še zmeraj najboljši vmesnik.

pull abs to rings progression

danes [med drugim] 120 takih zgibov, zaradi včerašnje potice, nisem prepričan, da so bili lažji

silence of the rings

Visoko pritrjeni obroči, povsem mirni. Trenirati na prostem, videti nebo med tem ko se divguješ nad obroči, magično in neprecenljivo.

american swinger

Zelo silovita izvedba vaje kb american swing [ kb = kettlebell ]. V šali bi rekel, da je Petra med swinganjem skoraj sezulo :). Praviloma on  sicer ne dviguje prstov, ampak, če imaš ob tem vseeno dobro kontrolo in si dovolj gibčen, na ta račun nekoliko okrepiš swing.

Petra sem posnel med izvajanjem 30 ponovitev z 20 kg kettlebellom. Bolj kot na sami količini, je bil povdarek na eksplozivni izvedbi pozameznega swinga, v skranji zgornji legi, pa je bil dovoljen krajši počitek med swingi.

baje da bo pomlad

Danes krasno jutro za sprostitev v naravi, zima pa baje še ni mimo, znova bi naj zapadel sneg čeprav smo že pri koncu marca. Sneg se itak ne bo obdržal, najbolj me moti, da bo znova še en teden blatno v gozdu.

zadnji pozdrav zimi

Tako je par dni nazaj zgledal, upam da zadnji pozdrav zimi. Pozvsem porznjena podlaga, zjutraj je bilo -5 ... ampak raje to, kot pa temperature malo nad ničlo in vodena brozga in blato.

Željko je posnel to krasno fotko in nas zaradi tega moral loviti v klanec.

zimsko pomladno jutro

Pravo pomladno jutro NOT, da ostrega vetra niti ne omenjam. Vseeno krasne razmere za tek v naravi, ki smo jih Zlatko, Željko, Matej in whippeti več kot izkoristili.

Pogled na mesto Maribor in Pohorje je bil enkraten, že zaradi tega se je splačalo potruditi trenirati na prostem.

ring dips

Med današnjim treningom sem posnel nekaj novih video prikazov za vaje, lepo se je posrečil tudi ta prikaz dipsa v slikah.

Dipsi na obročih so ena izmed bolj osnovnih vaj, vaja zelo spominja na dipse na fiksnih ročajih. Obroči seveda niso fiksni sami od sebe, fiksni so šele na račun stabilizacije, ki jo moraš ustvariti sam. Za stabilizacijo rabiš poleg moči, še nekaj spretnosti ...ampak to se lahko relativno hitro natrenira.

jutranje razgibavanje

Pomlajevanje v pravem pomenu besede, tek po naravi, pogled na mesto, na Pohorje, razgibavanje na soncu, življenje je lahko lepo.

Večina je v tako slabi kondiciji, da ne more teči, ker ne more teči ne more uživati v teku ... saj tek predstavlja napor, ne pa užitek. Ker tek ni užitek, tudi tek po naravi ni užitek. Ker je težko na hrib, tudi to ni užitek. Ker te ni bilo na hribu na lep sončen dan tudi ne moreš uživati v razgledu, itd.

treniraj z nadpovprečnimi

Treniraj z nadpovprečnimi, tekmovalnimi in zagrizenimi pa ti ne bo zmanjkalo motivacije za trening. Učinkoviti treningi niso nikdar lahki, so težki ali izredno težki.

Motivacija je ključna, brez nje je nemogoče izvajati takšne treninge. Rezultati so nujna posledica odličnega treninga, rezultati krepijo motivacijo in večajo veselje do izvajanja treningov na splošno.

church by the river

Topijo se še zadnji ostanki letošnje zime. Foto-utrinek je nastal med tekom po sprehajalni poti ob Dravi, iz smeri Lenta proti Mariborskemu otoku. Glede na ugodne napovedi bo čez se bo v teh dneh trening na prostem komot lahko delal že v kratkih rokavih.

one arm hold

Miha na sliki sicer ne dela zgib na eni roki, je pa to ena izmed vaj, ki pomagajo pri treningu za zgib na eni roki.

Včasih sem treniral prosto plezanje, tega je sedaj že skoraj 20 let. Tej drži smo plezalci takrat pravili, blokada z eno roko v pravem kotu. Ne gre za dvig, roka je pokrčena pod pravim kotom [ 90º ] in ...držiš, enostavno držiš ta položaj.

Plezalci smo vadili vadili blokade pod različnimi koti, običajno 30º / 90º / 120º stopinj [ najtežji je 30º ].

leg pistol by izi

Utrinek iz današnjega [ INDY 500 challenge ] treninga. Squat Pistol oz. počepe na eni nogi, ni lahka vaja, pa je bila danes verjetno najlažja izmed tistih v glavnem delu treninga.

Te počepe se lahko izvaja na tleh, na klopci je nekoliko lažje [ ne pa lahko ], ker drugo nogo ni treba držati enako visoko v zraku.

Z menoj sta trenirala poleg Iztoka, še Miha Golob in Zlatko Krajnčič. Današnji trening je bil hammer totalni, trening za na črno listo!

<<  13 14 15 16 17 [1819 20  >>