fotografija

fotografija

Fotografija mi je eden izmed ljubših hobijev in če je le možno vso gradivo za članke in treninge fotografiram, posnamem in obdelam sam.

Uporabljam iPhone 4S v kombinaciji z polarizacijskim filtrom, ter dslr Nikon D7000 imam le dva objektiva [ Sigma 18-50mm f/2.8 EX DC in Nikon AF-S Nikkor 70-200mm 2.8G ED VR II ]

Kadar uporabljam DSLR zmeraj slikam izključno v RAW formatu, kadar pa z iPhone pa uporabljam 645pro app, ki mi omogoča t.i. dRAW format. Slednje je zame bistvenega pomena saj mi omogoča višjo kvaliteto naknadne obdelave. Že od leta, mislim, da od 2004 dalje sem na mac-u. Za obdelavo fotografij zmeraj uporabljam Capture NX2 v kombinaciji z Nik Software Efex pro vtičniki. Za .NEF format je to po mojem mnenju še zmeraj najboljši vmesnik.

nesramnost pa taka

Nesramnost pa taka a ne!

Pismo ko takole pogledam na sliko prav nesrmano delujemo, jaz se bašem z domače spečenim muffinom, whippet Rafi in Niro pa s sladolednim kornetom. V naš zagovor naj povem, da smo vsi trije trpeli dobro uro in končali trening precej pred Anjo, ki je trenirala ta dan povsem samostojno, izvajala njej prilagojen trening.

Slika je nastala pred dobrim tednom na obisku v Zlatoličju, kjer semo izvedli t.i. Goldfinger trening. Anja na sliki izvaja še zadnje ponovitve, ostali, ki jih ni na sliki so pa navijali ... tudi jaz, ampak fotograf me je ujel v takem zoprnem trenutku kot, da vse okrog sebe ignoriram :)

pohorje uphill tempo

1325 kcal porabe v prvi uri @ na polovici jutranjega teka

Štartal na tešče, v prvih 30 min sem porabil cca. 700 kcal, tankal sem malo frutabelo, ne ker je bilo nujno, ampak zato, da lahko nadaljujem v dobrem tempu

Tekel svojo standardno traso na Pohorje, start iz parkirišča skozi gozdno pot, ki postane kmalu zelo strma in priključi pod vznožje Jonatanke, tu zavijem desno in prečim do trase Kordek, ki vodi navzgor pod smučišče Vidic, ter dalje proti Stolpu do Bolfenka.

Ta opisan del trase nanese dobrih 10km, 800vm, danes sem navzgor rabil nekaj sekund več kot eno uro, na sliki piše malo več, to je zamuda za fotkanje ;), drugače pa avgHR 155 @ max HR 167. Počutje super, občasno intenzivno, vmes srednje intenziven tempo, zelo zadovoljen …whippet Rafi in Niro pa tudi :)

uphill family

Mali Lorenzo ima danes že 11.mesecev ...še malo pa bo imel eno leto :)

Danes zjutraj sem se zbudil kar lepo zdelan od prejšnjih treningov, ampak dan je bil krasen ... zato smo moja Špela, najin Lorenzo, whippeta Rafi in Niro, in jaz, šli na lep sprehod na Pohorje. To bi sicer pogosteje počeli, ampak razmere niso bile primerne zaradi obilice snega.

Zame je bila to dobrodošla regeneracija, hkrati pa užitek za celo družino. Špela je sicer nosila Lorenza, tako naredi dober trening, kadar jaz počivam + tudi če bi želel žal ne bi mogel nositi Lorenza na hrbtu, ker mi je nosilka premala. Nabaviti moram nahrbtnik v katerem lahko nosim Lorenza, sedaj je že dovolj velik za to.

Vzpon po strmi gozdni poti do vznožja Jonatanke, zatem prečenje na gozdno makedamsko pot, znova prečenje po drugi gozdni poti, ki vodi do korita in zatem prečenje proti vrhu smučišča Habakuk. Dol po smušičišču, malo pred adrenalinskim parkom pa prečenje skozi gozd vse do makedamske ceste po katerem gre zimska liga. Idealen dan za sprehod, ne vroče, ne mrzlo + na izbrani trasi praktično nikogar ne srečaš.

mgl tire flippin

NIHČE ne more trenirati namesto tebe!

Če moraš za eno kepico sladoleda vsaj 20x obrnit tole traktosko gumo, kdo bi jedel sladoled? Koliko kepic? …aha, 2x tiramisu, 1x vanilija + čokolada v sladkem kornetu, kdo je to rekel ?!?

hand stand

Piramida obrnjena na glavo :)

Tako sva kakšna dva tedna nazaj počivala na vrhu Piramide, levo je Zlatkov whippet Lono, desno pa moj Niro. V ozadnju je na Pohorju še viden sneg, ki se je med tem končno stopil in se že veslim, da bom prihajajoči vikend lahko znova tekel na Pohorje.

tire flip

Težka pot do odrešitve za Roka v družbi samih zagrizenih!

Kotaljenje traktorske gume, je bila tokrat še najlažja vaja in nedeljsko kosilo smo si vsi danes več kot zaslužili. Trenirali smo Matej Ozim (+ njegova Anja), Tadej Tukanj, Rok Jerenko in jaz ...opasni goldfinger trening.

21 km malo drugače

21 km malo drugače | na moji desni je Matej, za nama Niro, pred nama teče Rafi

rings muscle up

danes bi bilo bolje, če bi pozabili telefon, pa se spomnili na kremo za sončenje …bilo je že pravo poletje :)

Zelo ponosen, da sta danes Matej Ozim in Zlatko Krajnčič naredila svoj prvi muscle up, moči sta že prej dovolj imela, le spretnost sta morala osvojiti. Matej je potem z nekaj vaje naredil že skoraj 3 zaporedne.

Hecno je, da ko narediš prvega, tega ne pozabiš in se potem čudiš zakaj neki si se pred tem matral. Gre za zelo tehnično vajo, sprva jo vsak poskuša narediti preveč na silo.

Matej hvala za te fotke s telefonom :)

drobižkoti

Povprečna starost 39 let, teža 97 kg …za leta ni panike, ampak povprečno težo nam nekdo izredno viša :)

Da ostalih treh ni strah na treningu, normalno, itak, seveda, pa ni problema, pazim na njih! Še najraje pa pazim, da ne trpijo in da nikdar ne delajo tistih najbolj osovraženih vaj #evilsmile #crossedfingers

Skupna starost 156 let, skupna teža 388 kg. Pri teži odvzami trojko pa imaš mojo težo, ali pa odvzami eno osmico pa dobiš moja leta ;)

Annie Thorsdottir

Tako me je presenetila Annie Thorsdottir, kar morala se je sliknit z menoj, še njen fant Frederik je bil vesel, da je lahko poleg :)

Šalo na stran, seveda sem jaz bil tisti, ki je bil vesel, da se lahko slika z njima. Za tiste, ki ne veste Annie je že dve leti zapored zmagala na Crossfit games, osvojila naziv najbolj fit ženska na svetu. Izredno prijazna in simpatiča, s Frederikom sta res krasen par.

večer v Koelnu

S prijateljem Zlatkom sva bila na izletu v Nemčiji, konkretno v Koelnu, kjer je potekal največji evropski fitnes sejem FIBO. Zvečer sva se malo sprehodila po ulicah, bilo je pomladno toplo, prijetno mirno.

pomlad je tu

pa imamo končno pomlad :) ...utrinek iz jutranjega teka

na moji desni je Zlatko in njegov Lono, ob meni je moj Niro, zadaj pa Rafi, skrivni fotograf Željko pa vedno slika, da sploh ne vemo kdaj :)

kb do odpovedi

KDO pravi, da punce ne zmorejo ??

Maja Geršak [ profesionalna plesalka ] po koncu zaključnega dela današnjega treninga. 10 visokointenzivnih intervalov, kombinacija [5x32kg] mrtvega dviga s kettlebelli + [16x] vojaških poskokov. Nov interval vsaki 2 min [vključno s počitkom], torej 10 intervalov v 20 min.

BRAVO Maja !

sometimes it rains

še dobro, da obstaja kava za taka turobna jutra :)

štartali [ Matej, Željko in jaz ] pri 3 stopinjah v dežju, zatem 1h45min [ 16.5km teka + cel kup vaj za moč ] trenirali v tem NOT krasnem vremenu ...evo utrinek na eni vmesnih postaj, ki smo jo izkoristili za vaje

10 years of [no] difference

Sem sliknil debelinkota na desni, potem pa ugotovil, da imam še eno svojo staro fotko, ki bi bila zanimiva primerjava. Slika na levi je posneta konec leta 2003, slika na desni pa 3.4.2013 oz. danes.

Dejansko imam na desni približno 4 kg več, ampak morda le dober procent maščobe več. Zadnje mesece sem posvečal predvsem treningu moči, sedaj pa sem ready 4 fat-burner mode!

<<  12 13 14 15 16 [1718 19 20  >>