fotografija

fotografija

Fotografija mi je eden izmed ljubših hobijev in če je le možno vso gradivo za članke in treninge fotografiram, posnamem in obdelam sam.

Uporabljam iPhone 4S v kombinaciji z polarizacijskim filtrom, ter dslr Nikon D7000 imam le dva objektiva [ Sigma 18-50mm f/2.8 EX DC in Nikon AF-S Nikkor 70-200mm 2.8G ED VR II ]

Kadar uporabljam DSLR zmeraj slikam izključno v RAW formatu, kadar pa z iPhone pa uporabljam 645pro app, ki mi omogoča t.i. dRAW format. Slednje je zame bistvenega pomena saj mi omogoča višjo kvaliteto naknadne obdelave. Že od leta, mislim, da od 2004 dalje sem na mac-u. Za obdelavo fotografij zmeraj uporabljam Capture NX2 v kombinaciji z Nik Software Efex pro vtičniki. Za .NEF format je to po mojem mnenju še zmeraj najboljši vmesnik.

ajdove palačinke

ajdove palačinke z gozdnim jagodičjem

VČERAJ sva s Sinišo po dežju štartala pešadija tempo na Pohorje, med sestopom sva srečala dva sprehajalca, ki sta golufala in hodila v klanec z odprtim dežnikom !

V glavnem regeneracijski trening za sprostitev, štart na tešče, paličinke sva si skromno privoščila pa lepo na vrhu ;)

Ob tej priložnosti izražam iskreno sožalje vsem, ki so na ketonski, low carb, paleo ali kakršnikoli drugi dieti, z vsakim grižljajem sem mislil na vas NOT!

lorenzo one year old

Lorenzov prvi rojstni dan :)

ponosna mamica Špela in očka Goran

trening test

utrinek iz snemanja reklame za novi pralni prašek !

…ja pa še kaj, to so posledice ali pa ostanki današnjega jutranjega treninga, odvisno kako gledaš na stanje

razmočena podlaga in dež očitno nista nek problem za t.i. trening test v gozdu, sta ga izvedla na polno, zajtrk več kot zaslužen!

adijo veriga

adijo #veriga …po 30 min na kolesu

pismo mam srečo, skupinica 4 nas je imela avg 42.5kmh z vetrom pretežno v prsa …glede na to, da sem letos bil le 3x na kolesu sem nameraval nadaljevati v malo bolj zmernem tempu, ravno sem pozdravil fante pa mi je šla veriga.

Evo, tako sedaj čepim ob cesti in čakam na avtoprevoz.

rok marinič

Rok Marinič demonstrira t.i. front squat s kettlebelli. Sodelovati sva začela nedavno, pred tem zaradi sanacije poškodbe nekaj časa ni mogel normalno trenirati ...pol zagona in motivacije se vrača v formo, pardon ... kmalu bo boljši kot je bil kadarkoli prej [ trust me ;) ].

Kveder je FAT-burner

Iztok Kveder je postal FAT-BURNER !

 • 16.11.2012 | 22.7 % fat | teža 99.6 kg | BMI 40 let | BMI 2.278 kcal | H 54.1 % | visc.fat 8 | kostna.m. 3.8 | mišična.m. 73.2 kg | muskular. 2
 • 15.05.2013 | 14.9 % fat | teža 94.0 kg | BMI 22 let | BMI 2.340 kcal | H 62.5 % | visc.fat 5 | kostna.m. 3.9 | mišična.m. 76.1 kg | muskular. 6

Trenutni status = work in progress, prva meritev je bila kot vidiš pred pol leta, zadnja pa prejšnji teden!

Razlika v teži kaže - 5.6 kg, ampak delež maščobe je znižal iz 22.7% na 14.9%, konkretno, to pomeni, da čeprav je Iztok izgubil 8.6 kg maščobne mase, je v fazi hujšanja pridobil 2.9 kg mišic, obenem še za 3% povečal gostoto kosti

 • tveganje srčnožilnih obolenj je zmanjal za 37.5 %, čeprav že prej ni bil v rizični grupi
 • starost metabolizma je prej 40 let, sedaj 22 let
 • hitrost metabolizma v mirovanju prej 2.278, sedaj 2.340 kcal

Prej težek 99.6 kg, sedaj 94.0 kg, ampak pri sedanji teži ima kar 8.6 kg maščobe manj kot prej + povdariti moram, že ko sva se prvič srečala Iztok ni bil kak debeluh in niti slučajno zaležan … ampak čeprav je bil v še kar dobri kondiciji in rednem treningu se mu zadeve nekako niso premikale v želeno smer.

FAST FORWARD = izboljšana gibljivost, motorika, večja moč, hitrost, eksplozivnost, vzdržljivost, kondicija, itd. je upam samoumevno … in sedaj se še bolj smeji kot prej

words by Iztok Kveder

Hvala vsem trenerjem [ v Goranovem SF Klubu ] , ki mi pomagajo, spodbujajo, kritizirajo, ne filozofirajo in ko jim ponosno pokažeš svoje krvave žulje iz spoštovanja utihneš, ko ti oni pokažejo svoje.

Večji del uspeha gre pripisati pametno zastavljenemu programu, ki žene telo do tvojih skrajnih meja in še čez.

V vseh šestih mesecih ni bilo niti enega treninga kjer ne bi čudno pogledal trenerja v smislu si ti res’n [ Iztok: haha za zaključek 300sklec se zajebavaš Goran, saj nisi resen?Goran: jih pa naredi 3x100! ] ? ali pa, da ne bi imel naslednji dan vsaj malo “musklfibra”. Ja lepi in redki so tisti dnevi kadar ga je samo malo=(da prespiš noč brez, da bi se 100*zbudil ker te vse boli)..še dobro, da imam SF treninge samo 2x tedensko.

Drugače pa res ni neke težke filozofije tukaj zadaj… trening (vedno max, če le gre) + spanje/počitek (kolikor čas dopušča) + hrana, jem, ko sem lačen (vse s čimer ne hranijo prešičkov, ker s prešičkom dobim vse ostalo ).

Izredno sem vesel Iztokovega uspeha, ni račun kakšnega dietiranja, našel je svoje ravnotežje v prehrani (ne v dieti), na treningu odkril muke ježeve, rezultate zaslužene!

BRAVO in ČESTITAM!

pohorje uphill tempo

Jutranji tempo trening na Pohorje, start iz parkirišča, mimo spodnjega ribnika po gozdni poti, ki postane kmalu zelo strma in priključi pod vznožje Jonatanke, tukaj sva s Špelo nadaljevala direktno po strmi Jonatanki in stari FIS progi.

Sestop po standardni poti, proti smučišču Luke, mimo adrenalinskega parka, zatem po makedamski poti do parkirišča.

Tempo sem prilagodil moji Špeli, kar pomeni, enakomerno stopnjevanje in hkrati najvišja intenzivnost, ki jo zmore Špela. Zaradi skrbi za dojenčka je njen trening nekje v tretjem, če ne šele četrtem planu. No čeprav ne trenira redno oz. kot ona pravi, ne trenira nič ...sva danes vseeno potrebovala za vzpon "le" 41:16, kar za večino niti slučajno ni počasi ;).

Zgornja slika je nastala med sestopom, whippet Rafi in Niro sta v nenehni preži za priboljške :). Na Pohorju smo bili tudi včeraj, ampak povsem ležerni tempo, družinski sprehod, z nami je bil tudi dojenček Lorenzo. Zame je bil danes 3 vzpon v 4 dneh, enako za Rafi-ja in Niro-ta.

33.Maraton Radenci

Idilična sobota za družinski sprehod na Pohorje, podpišem, da je tako vreme lahko kar 365 dni v letu

No, medtem, ko smo se eni danes le sprehajali, so drugi pošteno garali na 33.maratonu Radenci. Navajam dosežke za 21km polmaraton.

Moj oče, sicer letnik 1949, je za več kot minuto izboljšal svoj lanski osebni rekord, ki sedaj znaša 1:38:26. Dosegel je odlično 3.mesto v svoji starostni skupini, informativno tedensko dela “samo” 40 do 45km teka.

Podobno malo količino teka ima tudi Matej Ozim, ki z menoj intenzivno trenira že pol leta. Matej je v zelo težkih pogojih je tekel 1:23:50 …čeprav ne izvaja tipičnega tekaškega treninga, dejansko trenira tako kot jaz in z menoj … s to izjemo, da je zadnje 4 tedne 1x tedensko imel predpisan drugačen trening od mene.

Čestitati želim še stricu in dvema bratrancema, ki so prav tako tekli 21 km polmaraton!


 • 1:23:50 @ Matej Ozim, 1985, član moje superfit ekipe, 14.mesto v kat.
 • 1:38:26 @ Josip Lorencin, 1949, oče, član moje superfit ekipe, 3.mesto v kat.

ostali družinski člani

 • 1:28:52 @ Bernard Zver, 1957, stric, 5.mesto v kat.
 • 1:33:25 @ Iztok Zver, 1979, bratranec, 36.mesto v kat.
 • 1:39:20 @ Bojan Zver, 1960, bratranec, 24.mesto v kat.

Med moškimi je končalo polmaraton 1222 tekačev. Povezava do uradnih rezultatov KLIK


BRAVO vsem in čim več veselja v teku še naprej!

workout sheet

3 cm debel kupček treningov, spisan za člane v mojem Trening centru Superfit KLUB

To je le za zadnjih pol leta, ne za moje privat stranke, ampak za redne stranke, ki so mentorirane v mojem SF centru.

NO POVEJ, kolikokrat ti je kdo v fitnes centru v sklopu “normalne” mesečne karte dal konkretna navodila kaj in kako naj treniraš …ampak za čisto vsak tvoj obisk centra ?? Pa ne govorim o osebnih trenerjih ali nekaj za doplačilo …ne veš kaj mislim, no evo, to ravno govorim, teh stvarih praviloma nihče ne počne v fitnes centrih …morda ne treniraš v pravem centru;)

ozanator

OZA is READY @ utrinek iz treninga moje SUPERFIT ekipe, slikano v gozdu prejšnji teden, v ozadju je 65kg utež

...še 3 dni, do Matejevega teka na 21km v Radencih, cilj hitreje od 1h25min oz. hitreje od njegovega prijatelja Marka K.

Njegov napredek v zadnjih 6 mesecih je izjemen, mislim, da slika govori zase!

red power challenge

Zmagovalni oder, utrinek 1.Crossfit tekmovanja v MB (Red Power Challenge), kjer sem bil v vlogi glavnega sodnika, hvala za zaupanje in povabilo!

Še posebej zanimiv je bil bolj za 2.mesto, Miha in Ivan sta bila izenačena s točkami in smo izčrebali dodaten test v katerem sta se pomerila

od leve proti desni: jaz, ob meni je Aljaž Sevčnikar (4.mesto), Miha Golob (3.mesto), Ahmo Kozarić (1.mesto), Ivan Miličević (2.mesto), Igor Tot (5.mesto), Kristjan Kovačič (organizator/lastnik centra Red Power)

Tekmovanje je začelo s kvalifikacijami:

 • 80 vojaških poskokov (burpee) @ čas.omejitev 5 min

WOD1 - 10 min AMRAP (as many repetitions possible):

 1. 15 x Kettlebell American swing @ 32 kg
 2. 10 x Pistol squat ( izmenični enonožni počepi leva/desna )
 3. 5 x box jump na traktorsko gumo

WOD2 - 20 min AMRAP

 1. 5 x pull up (zgib z nadprijemom)
 2. 10 x hands release push up (pri vsaki skleci se s prsi dotakneš dal, dlani odmakneš/dvigneš v zrak, se dvigneš, popolnoma iztegneš komolec)
 3. 15 x air squat (globoki počepi, zadnjica pod paralelo)

Miha ima težave z gibčnostjo, to ga je zelo verjetno stalo zmage včeraj. Sicer se je že zelo dosti izboljšal svojo gibljivost, še zmeraj pa ne dovolj in zato je z veliko težavo izvajal počepe na eni nogi. Miho je to zelo upočasnjevalo, ostali trije finalisti so izkušeni tekmovalci, enonožne počepe so izvajali bliskovito.

Je pa Miha bil izjemen pri WOD2, kjer je v 20 min zaključil kar 25x vse tri vaje, v 26 rundi pa skoraj končal (zmanjkalo mu je 9 počepov). Ivan, ki je bil Mihi pri tem wod-u najbližji je zaostal za cela dva kroga, ostali pa za več kot 5 krogov.

Čestitke vsem tekmovalcem za zagrizenost, medsebojno spodbujanje in navijanje!

mud + ozim

Poglej si snežno čiste Matejeve nogavice + njegov zadovoljen izraz po koncu treniniga ;)

Medtem ko smo ostali trenirali na toplem (preteklo soboto), sem Mateja moral žal poslat delat intervale v gozd sredi naliva, pomagam mu s pripravami za tek na 21KM v Radencih, ni imel izbire + še neko stavo ima z enim kolegom

Mimogrede, delal je tempo intervale dolge dobrih 5 min v tempu 3:30 do 3:40 min/km

Hecno, bila sva praktično isto premočena, le različno blatna :)

sweatshirt

Pa TI ?? se sploh kako potiš ?

Ne vem, če se je Matej Ozim (na sliki) na mojem treningu kdaj spotil manj kot toliko ;)

matic snoopy ficko

Matic po koncu današnjega, včeraj objavljenega SNOOPY 100% treninga. Res je igralec, še par minut prej je bil videti čisto uničen od treninga … za fotko se pa očitno rad smeji :)

Z Maticem sodelujeva približno pol leta, je mlad (sedaj v 9.razredu) in izredno perspektiven igralec NK Maribor s katerim delava športno specifičen trening, dodatno k njegovim rednim treningom.

Zagrizen in zelo marljiv, na treningu ni še enkrat rekel, da nekaj ne more, čeprav mu je zmeraj zelo težko. Več o njemu najdeš na njegovi spletni strani http://maticficko.com/

Trening, ki ga omenjam in sva ga delala danes je prosto dostopen tukaj KLIK

<<  11 12 13 14 15 [1617 18 19 20  >>