fotografija

fotografija

Fotografija mi je eden izmed ljubših hobijev in če je le možno vso gradivo za članke in treninge fotografiram, posnamem in obdelam sam.

Uporabljam iPhone 4S v kombinaciji z polarizacijskim filtrom, ter dslr Nikon D7000 imam le dva objektiva [ Sigma 18-50mm f/2.8 EX DC in Nikon AF-S Nikkor 70-200mm 2.8G ED VR II ]

Kadar uporabljam DSLR zmeraj slikam izključno v RAW formatu, kadar pa z iPhone pa uporabljam 645pro app, ki mi omogoča t.i. dRAW format. Slednje je zame bistvenega pomena saj mi omogoča višjo kvaliteto naknadne obdelave. Že od leta, mislim, da od 2004 dalje sem na mac-u. Za obdelavo fotografij zmeraj uporabljam Capture NX2 v kombinaciji z Nik Software Efex pro vtičniki. Za .NEF format je to po mojem mnenju še zmeraj najboljši vmesnik.

tress amigos

tress amigos after ‎#workout [ včeraj ]

mišo na levi, ‎#evilme na varnem v sredini, primož na desni ...sicer z nami je bil še zlatko, ampak je par min prej moral domov

mišo je bil šele tretjič na mojem treningu, ni kak začetnik, ima že kar nekaj izkušenj s treningom, po obdobju on/off od treninga je sedaj res začel na polno, ‎#napredek bo neizogiben!

vsi trije smo se dogovorili, da bomo čez čas za primerjavo naredili znova tako isto ‎#tressamigos fotko, vsak po možnosti vsaj 2 kg lažji in kolikor se bo dalo identično postavitev in v istem prostoru

ps. za zanimivost naj navedem, da imamo vsi trije praktično isto +/- 1 kg, tehtnica bi naivno rekla, da smo vsi trije enaki ... ampak smo različno visoki, delež maščobe očitno nimamo isti.

rok burpee

Rok je na svojem profilu objavil provokacijo, da bo za vsak Like naredil 1x ‎#burpee [ vojaški poskok ] in je dobil 81 lajkov, pa sem mu rekel … ej pa Rok, pa kdo dela 81, naredi kar 100x

No sedaj pa mene fantje zafrkavajo …da bi jaz tudi moral delat burpee-je za lajke, pismo … ko točno vem, vsi živi bi se želeli oddolžiti za vse muke njihove, lajkali bi in oni in familija in prijatelji … a naj objavim ??

Čestitam za tvojih prvih 100 burpee-jev Rok ‎#evilsmile

predavanje na FCBarcelona kampu

FC Barcelona trening kamp v Kopru

utrinek iz mojega predavanja [ Trening izgubljenih priložnosti ], definitivno moja najmlajša publika doslej, polna predavalnica otrok, starih od 9 do 16 let, povprečna starost verjetno okrog 12 let

naslednji teden bom predaval še na FC Barcelona kampu v Ljubljani, teden kasneje pa še v Ptuju

golden Miha

zlata in srebrna medelja za Miho !

iskrene čestitke za izjemen rezultat, Miha Golob, ‎#trener, ‎#treningpartner in prijatelj, ki ga mentoriram že več let, se je udeležil 2.EndZONE ‎#crossfit izziva v Portorožu.

Miha je edini nastopil vzporedno na kar dveh tekmah, namesto na “le” dveh disciplinah, je tako nastopil na skupno kar štirih, kljub temu pa stal dvakrat na stopničkah, tako na prvi kot tudi drugi tekmi.

superfit ob morju

utrinek iz jutranjega #superfit treninga na morju

za trening je sicer super, ker ni vroče, ampak o poletju ne duha ne sluha, da o tem, da je minuto za tem ko je bila posneta ta fotka začelo dežavati niti ne govorim

vseeno zelo fajni #jutranjitrening v družbi bratranca Iztoka in očeta

baje, da se lažem, ko rečem, da bomo danes imeli “lahek” trening

slamball OZA

neuničljivi Oza !!! …500m kotaljenja 15kg medicinke

ni nam želel ostati dolžen za to vajo #evilsmile

Jan Tavčar horizontalka

levo #horizontalka | desno #thruster

Jana moram res pohvalit za borbenost danes, najprej sva naredila 100 x thruster, zatem intervale 5 x 30 kcal šprint na #airydne

na levi strani fotke je učinek po 3 intervalu, pa čakala sta ga še dva, dolguje mi 60 x #burpee, ker je v zadnjem intervalu za menoj zaostal za 20 sek, in 1 sek = 3 x burpee #evilsmile

Janu je sicer šlo odlično ! saj je v drugem intervalu za 30 kcal rabil le 26 sek, zatem pa je zmagal airydne

ps. v zadnjem 5 intervalu sem danes naredil rekord, v 20 sek uničil 35 kcal, max. 1.650 W

bad Primož

še niti na ½ treniga danes, že se je Primožu naredil #fuckyougoran look ;)

oba, tako Matej kot Primož danes fasala pošteno porcijo, zelo zadovoljen, oba pridna in zagnana jaz pa zloben :)

Špelca bike

Špelca, moja boljša polovica, že leta me spremlja na treningih

njeni treningi so zmeraj vsestranski kot moji, ampak njej je baje težko samo kadar trenira z mano, vsem ostalim pa ko trenirajo z njo ( ja tudi ona je trener ;) ), baje da je moj zlobni minime :)

push up Siniša

Siniša blizu jutranje #superfit odrešitve

Trening v gozdu za Sinišo Marić in Mateja Plavec, na sliki je ena izmed zadnjih sklec za Sinišo. Vsega skupaj sta nabrala 6.5km teka, 90 zgibov, 180 sklec, 40 kolenčnikov in 70 sonožnih poskokov na 80cm visok drevesni štor. Za vse to sta potrebovala točno 60 min, čestitke obema!

Lorenzov konjiček

Družinska idila na Pohorju, Lorenzo je prvič videl konjička kako se pase.

airdyne sprint

uničenih 160 kcal v 152 sek

desert na koncu treninga, 5 x 30 kcal sprint na #airydne, vsak interval močnejši, v zadnjem 33 kcal v 21 sek ( kar je povprečno 1.57 kcal na sekundo )

PS. 160 kcal je, ker se 5 x 30 kcal intervale ne, da zaključit na točno 30 kcal, števec leti prehitro

nedeljsko jutro | smušišče Vidic

rano nedeljsko jutro na Pohorju

pogled iz smuščiča Vidic, kot smo ga bili deležni Sašo Belič, Matej Ozim, moja Špelca, zverce Rafi in Niro, and myself.

run Siniša

regeneracijski tek na Pohorje

…no kako za koga seveda, za tri whippete je najbrž bil sprehod, zame je lažji tek po standardni poti, za Sinišo ob meni pa njegov prvi tek na Pohorje, bravo Siniša!

To je utrinek iz treninga v petek, Zlatko in Grega sta peljajla z gorci, Špelca je šla peš tempo z Lorenzom v nahrbtniku, Matej, Siniša in tri štirinožne zverce pa z menoj ( spredaj levo Rafi, desno Lono, zadaj ob meni Niro).

Če se že dolgo nisi odpravil/a v naravo, priporočam, sedaj je ravno najlepše, ni ne mrzlo, ne vroče, ampak enkratno!

PS. Tole slikano je že malo nad spodnjo postajo smučišča Vidic, v bistvu že skoraj na vrhu :)

dnevni vnos hrane

91.4kg | 10.2% fat [ zjutraj na tešče ]

KAKO sem JEDEL včeraj tekom celega dneva ?? No včeraj nisem čisto nič treniral, imel sem dan počitka, spodnji seznam je celotna količina hrane, ki sem jo pojedel tekom dneva. Ne bom pisal kako so bili razdeljeni posamezni obroki, kaj je bilo kdaj …enostavno to je bil moj dnevni vnos hrane včeraj + vsi dodatki, ki jih itak skoraj nič ne uživam.

 • 6 domačih jajc ( z rumenjakom vred ) + 2 večja kosa kruha
 • 4 kosi kruha, namaz = maslo + med ( stric je čebelar )
 • 4 banane
 • 2 hruški
 • 6 jabolk
 • 50 g mandljev
 • 30 g lanenih semen
 • 2 sadnja jogurta ( z manj sladkorja )
 • 250 g skute
 • 400 ml sojinega mleka ( naravni okus )
 • 80 g sirotkinih proteinov
 • 80 g sport muesli s kakavom
 • 350 g puranjega fileja + 100 g riža + solatni krožnik
 • 20 g čokolade ( 85% kakava )
 • porcija vitaminov
 • 12 x 1.000 mg kapsula omega - 3
 • 10 velikih skutinih palačink ( domača mamina kuhinja )
 • 50 g polnozrnatih ( domačih ) keksov
 • imam feeling, da nekaj še manjka pa se sedaj ne spomnim :)

Glede na to, da ta dan nisem treniral je to bil večji vnos kot ga potrebujem … ampak glede na količino, predvsem pa izredno zahtevnost treningov v preteklih dnevih je to dokaj običajno za dan počitka. Nimam t.i. cheat day oz. dneva za goljufanje, občasno imam le dan počitka, sicer pa trening zmelje vse kalorije.

Tehtal se nisem kakšna dva tedna, delež maščobe mi je šel le malenkost gor, teža pa skoraj za 2 kg … ampak sedaj, sploh glede na to, da bo vedno topleje, se mi lušta znižat težo na rang 86kg, delež maščobe pa spustit na pod 6%. Če ukinem mamine palačinke bo teža začela padat sama od sebe:)

<<  10 11 12 13 14 [1516 17 18 19  >>